april, 2020

2020za11apr20:3023:00evenementen tot 1 september a.s. zijn afgelast en of uitgesteldTheatervoorstelling "Operatie geslaagd"Koppelstraat 35Thema:Muziek & spektakel

Meer

Event Details

11 april 2020

‘Operatie Geslaagd’

‘Operatie Geslaagd’ vertelt het verhaal van Erik Krikke, die in 2007 werd uitgezonden naar Kandahar (Afghanistan) en tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

Operatie geslaagd. (c) Willemijn de Vries

Krikke vertelt op niet mis te verstane wijze hoe hij in een isolement terechtkwam en langzaam afbrak tot hij op het punt kwam waarop zelfmoord de enige uitweg leek te zijn. Als vader, veteraan, medicus, maar bovenal als mens vertelt hij hoe hij de strijd is aangegaan met zijn herinneringen en met zichzelf en hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat.

De muzikale voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Krikke die in Nederland veel stof deed opwaaien. De muziek in de voorstelling wordt verzorgd door Krikkes band 7even Bridges. Eerder dit jaar kwamen hun single ‘Invincible’ uit, die zij voor de Nederlandse Invictus Games Team. Inmiddels heeft Defensie het als het officiële lijflied omarmd.

Erik Krikke zegt zelf over de voorstelling: “Ik ben zo dankbaar dat zoveel mensen vertellen dat mijn verhaal hen geraakt of geïnspireerd heeft of zelfs kracht heeft gegeven om door te gaan. Dat is onbeschrijflijk. Ik hoop dat wij nog veel meer mensen gaan bereiken met onze boodschap dat het oké is om te zeggen dat je niet oké bent.”

Reserveren kan via de link https://koppelkerk.nl/agenda/2020/04/11/erik-krikke-operatie-geslaagd/

Entreekosten €19,50 aan de avondkassa, €15 via de online voorverkoop

Tijd

(Zaterdag) 20:30 - 23:00

Locatie

Koppelkerk

Koppelstraat 35

Organisator